Eveniment Apple! iPhone 5S si iPhone 5C!

   Asteptarea a luat sfarsit!Aseara s-au lansat noile modele Apple,  iPhone 5S si iPhone 5C la sediul Apple din Cupertino, California, la ora 20:00, ora Romaniei.
   Evenimentul Apple a fost deschis de catre Tim Cook, directorul companiei, care a tinut sa vorbeasca  despre iTunes Festival si despre iOS 7, noua versiune a sistemului de operare instalat pe iPhone-uri, iPad-uri si alte produse.

    Se pare ca iPhone 5 a avut cel mai mare suces dintre toate telefoanele lansate de Apple vreodata. „Anul acesta vom inlocui iPhone. Nu cu unul, ci cu două modele noi“, a mentionat Tim Cook.
    Primul prezentat a fost iPhone 5C. Este fabricat din policarbonat rezistent la lovituri si va fi disponibil in 5 variante colorate.


   Arata ca  iPhone 5, cu siguranta functionează ca unul si se pare ca-si schimba culoarea fundalului in funcţie de culoarea carcasei. Are ecran Retina, foloseste procesorul A6 din iPhone 5,este eficient din punct de vedere al autonomiei si camera foto este de 8 megapixeli cu iluminare din spate. Camera foto frontală este HD si putin imbunatatita fata de cea de pe iPhone 5. iPhone 5C va fi disponibil in două versiuni de stocare: pentru 16GB se va plati 100 $, pentru 32GB pretul va ajunge la 200$.


   Phil Schiller a introdus iPhone 5S. "Este cel mai mare pas inainte pe care l-a facut compania in ceea ce priveste atentia la detalii", a spus directorul de marketing.  Apple si-a denumit cele trei culori disponibile pentru iPhone 5S astfel: Silver, Gold si un nou gri( gri spatial). Carcasa telefonului este din aluminiu, spre deosebire de iPhone 5C, unde s-a optat pentru plastic.


   iPhone 5S foloseste procesor A7 cu arhitectura pe 64 biti, dupa cum s-a vehiculat. Performanta va fi una ridicata. „Primul smartphone din lume cu cip pe 64 biti“, a afirmat Schiller. Alaturi de procesorul A7 va functiona si un coprocesor de miscare, M7, care va masura continuu date pentru a permite o noua generatie de aplicatii legate de fitness si sanatate. Bateria va putea sustine 10 ore de convorbire in retele 3G, 250 de ore in stand-by, 10 ore de browsing folosind retea LTE sau 40 de ore de ascultat muzica.
    Compania a imbunatatit camera foto/video pentru iPhone 5S, care are un senzor cu 15% mai mare decat cel de pe iPhone 5.Camera seteaza automat balansul de alb, expunerea si creeaza „harta dinamica de nuanta“ , adica  va face mai multe poze si o va alege pe cea mai bine expusa. De asemenea, sistemul de focalizare a fost imbunatatit cu 15 puncte. Toate vor fi controlate automat, in funcţie de subiectul din faţa camerei. iPhone 5S are si blit cu dual-LED pentru cand ai nevoie de mai multa lumina pe intuneric.In plus, iPhone 5S va putea realiza clipuri in slow-motion, cu 120 de frame-uri pe secunda.
   In ceea priveste securitatea telefonului, Apple a introdus Touch ID si un scanner pentru amprenta. Noul senzor de pe iPhone 5S are o grosime de 170 microni,  poate scana chiar si straturi sub epidermiale. Butonul de Home este din safir pentru a nu se zgaria si pentru a-ti recunoaste amprenta.iOS 7 va integra acest nou Touch ID la nivel de iOS si va folosit nu numai pentru autentificarea utilizatorului pe iPhone ci si in restul aplicatiilor care solicita autentificare, inclusiv iTunes.


    iPhone 5S va fi disponibil in trei versiuni de stocare: 16, 32, 64GB. Pretul va fi de 200, 300, respectiv 400$.
    Apple va primi precomenzi pentru iPhone 5C incepand cu 13 septembrie, urmand ca din 20 septembrie 5C si 5S sa fie disponibile si in magazine, iar noul iOS 7 va fi lansat pe 18 septembrie.Telefoanele vor fi lansate initial in SUA, Australia, Canada, Franta, Germania, Japonia, Singapore, Marea Britanie si China, iar pana in decembrie vor fi disponibile in peste 100 de tari si peste 270 de operatori.
   Lansarea celor doua modele reprezinta pentru Apple o sansa de a pune capat unui an dificil, fara produse noi si marcat de declinul cotatiei actiunilor si intensificarea concurentei. Evenimentul reprezinta prima prezentare a unui produs important de catre companie incepand din octombrie anul trecut, cand a fost introdus iPad mini.

0 comentarii:

Puncte Cadou

Puncte Cadou
Puncte Cadou